EAGLEGET MERUPAKAN ALTERNATIF SETANDING (IDM)

0 KOMENTAR...
Internet Download Manager (IDM) merupakan perisian Komputer yang rata-rata digunakan untuk mendownload sesuatu di internet contohnya Youtube. Ianya juga merupakan perisian yang popular dikalangan pengguna internet di Malaysia khususnya. Namun, perisian ini merupakan perisian yang berbayar dan ramai yang menghadapi masalah apabila IDM yang diguna di "blacklist" atau disenaraihitamkan dan sebagainya.

Walaubagaimanapun, terdapat sebuah perisian yang boleh dikatakan alternatif lain yang terbaik selari dengan tatacara penggunaan IDM dari segi kelajuannya. Anda boleh menggunakan EagleGet untuk mempercepatkan proses download disamping menyokong fungsi download video daripada Youtube dan sebagainya.


EagleGet ini boleh diintegrasikan kepada pelayar-pelayar internet yang popular seperti Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer dan sebagainya.

Jika anda merupakan salah seorang pengguna tegar Youtube dan ingin menjadikan video yang ditonton disimpan rapi dalam laptop, anda boleh mendownloadnya dengan mudah setelah selesai menginstall perisian EagleGet. Pada video yang ditonton di laman Youtube akan keluar satu butang download dan anda hanya perlu tekan butang itu lalu proses pendownloadan pun bermula. Mudah kan??
Selepas menggunakan perisian ini, saya mendapati ianya sangat bagus dan kelajuannya setanding dengan perisian yang telah bertahun-tahun digunakan iaitu Internet Download Manager (IDM).

Selain laju keistimewaannya, ianya juga sangat mudah untuk digunakan dan 100% percuma serta ringan penggunaannya.

Download EagleGet di siniSemoga Bermanfaat

Comments
0 Comments